Les thema

Iedere maand staan de lessen in het kader van een thema. Hieronder kun je lezen welke thema’s aan bod komen.

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom voor een proefles! Meld je gerust direct aan.

November – Immuunsysteem

In november is de verandering van de zomer naar de herfst duidelijk merkbaar. De dagen worden korter, het is later licht en eerder donker. En het weer is koud, nat en winderig. De verkoudheden en griepjes liggen op de loer. Sommigen halen in deze maand een griepprik. Via de natuurlijke weg kan je ook werken aan het versterken van je immuunsysteem.  Belangrijk is dat je een sterk metabolisme (stofwisseling) hebt, dat in balans is. Dit bereik je door aandacht te besteden aan je spijsverteringsstelsel. Houd het goed werkend en soepel door gezonde voeding en (juiste) beweging.  Maar ook de klieren zijn belangrijke poortwachters van jouw immuunsysteem en dus jouw gezondheid.  Zij zorgen dat vreemde stofjes, bacteriën en virussen niet de kans krijgen disbalans te brengen in je lijf, waardoor je ziek kunt worden. Binnen de yogales gaan we hier uitgebreid aandacht aanbesteden, zodat jij energiek en gezond de herfst en winter doorkomt.

winterwetter-in-deutschland-e1511182995197

Oktober – Loslaten

In oktober is de herfst volop aan de gang. De natuur staat in het teken van LOSLATEN. De oogst van de appelboom in onze tuin, die niet geplukt is, laat los alsook de eikels aan de eikenboom en de blaadjes aan de bomen. Voor ons mensen is het ook goed om tijdig los te laten wat je niet meer nodig hebt. Hetgeen wordt losgelaten maakt ruimte voor iets nieuws. Iets nieuws dat jij op dit moment beter kan gebruiken, dan het oude wat misschien alleen maar in de weg zit of blokkeert.

Appelboom

In de Kundalini Yoga noemen we de kracht die zorgt voor loslaten en afvoeren: Apana. Dit is de tegenhanger van Prana, dat je wellicht kent als de levensenergie die vooral via ademhaling in het lichaam wordt opgenomen. Maar de Apana is minstens zo belangrijk. Deze moet ook krachtig zijn om alles wat in ons systeem zit aan afvalstoffen op te ruimen voordat het ziekte kan veroorzaken. In de yogalessen in oktober gaan we hier mee aan de slag.

September – Vertrouwen

De maand september staat in het teken van VERTROUWEN. Vertrouwen start bij het voelen wat er in jouw lichaam gebeurt en dit toelaten / accepteren. Observeren welke gedachtes voorbij komen en deze laten zijn voor wat ze zijn. De tegenhanger van vertrouwen is angst, zoals angst om de controle te verliezen. De kunst is om te ontspannen en de angst los te laten. Om vervolgens vertrouwen toe te laten.  In de yogales gaan we ervaren hoe vertrouwen voelt.

Trapèzistes Duo

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close