Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een yogavorm waarin veel beweging zit gecombineerd met ademhaling en zang. Je voelt direct de flow die zorgt voor een blij, vitaal en ontspannen gevoel. Je zal ervaren dat je weer in balans bent en rust in je hoofd hebt. Door de soms pittige oefeningen is het zeker géén slaapuurtje. Echte ontspanning door inspanning! Na afloop voel je je vrij en stroomt jouw energie weer volop.

Diegene die kan ademen, kan mee doen

De lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Geen ingewikkelde poses. Je kan de intensiteit van de oefeningen zelf aanpassen aan de mogelijkheden van je lichaam.

YogaOpbouw yogales

Iedere les duurt 1 uur en een kwartier en heeft een vaste opbouw:

  • Intunen
  • Warming-up
  • Yogaset (Kriya)
  • Ontspanning
  • Meditatie
  • Afsluiting

Iedere les staat in het teken van een thema (bv. versterken van de  vitaliteit, meer rust in het hoofd, go with the flow), zo is iedere les anders.

Yoga van bewustzijn

Kundalini Yoga is vooral bedoeld om beter om te gaan met dagelijkse beslommeringen. Uit reacties van deelnemers blijkt dat je zelfs beter gaat slapen en energie voor tien hebt, meteen al na de eerste yogales. Deze yogavorm wordt ook wel de yoga van bewustzijn genoemd en is vanuit India naar het Westen gehaald door Yogi Bhajan.

Mantra zingen

Een essentieel onderdeel van deze yogavorm zijn mantra’s. Het mantra zingen is een wetenschap die duizenden jaren oud is. Deze wetenschap vertelt ons dat er in ons gehemelte meridiaanpunten zijn. Als we de heilige teksten van mantra’s zingen of chanten, dan stimuleren we deze punten. Het is als een soort morsecode, die signalen stuurt naar onze hersenen. Dit heeft direct invloed op bepaalde delen in onze hersenen, waardoor er hormonen naar ons lichaam worden gestuurd. Hierdoor veranderen er dingen op fysiek gebied. Mooi muziek met mantra kun je vinden bij artiesten Deva Premal, Snatam Kaur, Sirgun Kaur, Nirinjan Kaur, Mirabai Ceiba.

Stoelyoga

Voor diegene die moeite hebben met zitten op de grond, is er een speciale les stoelyoga. Deze les is uitermate geschikt voor mensen met knie-, rug- en bekkenklachten. Maar ook voor diegene die wil ervaren hoe je yoga in jouw kantoorbaan kan integreren! Heel krachtig en effectief. Vraag gerust naar de mogelijkheden! shutterstock_60440029

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close